Hjälp att komma igång med gruppen

Bli gratis medlem här / registrera dig i gruppen!

Du registrerar dig i gruppen genom att klicka uppe i högra hörnet av webbläsaren på sidan du kommer till via länken ovan. De tre bilderna nedan visar hur det ser ut i en webbläsare från datorn respektive mobiltelefonen. Klicka på bilderna för att se en större bild.
(Det ser något annorlunda ut om du registerar dig från Tapatalk appen för mobiltelefonen).

Där kan du välja mellan att registrera dig/logga in via Facebook, Google eller e-post:

När du är klar med dessa sidor så får du e-post med en länk för att verifiera/aktivera din registering. När du gjort det och loggar in så kommer du till följande sida där du får möjlighet att välja ett annat användarnamn i vår grupp än för ditt huvudkonto på Tapatalk. Det är först efter att du klickar ”Submit” i bilden nedan som din registering i vår grupp slutförs. Efter det får du ytterligare ett mejl med en verifieringslänk i för att aktivera ditt konto i vår grupp. Sedan är allt klart och du kan börja läsa och skriva i gruppen.

Tapatalk_set_your_preferred_username_etc1

Vi har registrerat oss via e-post men om du registerar dig/loggar in med ditt Facebook- eller Google-konto så gissar vi, med ganska stor säkerhet, att du får samma möjligheter att välja olika användarnamn för olika grupper på samma sätt som ovan. Eventuellt får du även automatiskt med dig din profilbild från Facebook/Google om du loggar in via dem. Läs här om hur du kan ändra profilbild, användarnamn m.m..

Du kan alltså använda gruppen både från en vanlig webbläsare och från mobilappen Tapatalk som gör den ytterligare lättare att använda från mobiltelefonen. Dock kan vissa saker i layouten vara bättre i webbläsaren även på mobiltelefonen faktiskt (pröva vilket du föredrar). Kontakta oss om du behöver ytterligare hjälp att komma igång.

Här är en intro-video från Tapatalk:

Här är några bilder över hur det ser ut i gruppen, dels från webbläsare på mobiltelefonen, dels från mobil-appen Tapatalk i ”dark” respektive ”light mode”.

Om du klickar på knappen/länken för ”Discussions” så ser du alla inlägg i alla forum i ett enda flöde i kronologisk ordning. Det finns även vyer för olästa inlägg, bevakade inlägg samt inlägg som du själv har skrivit i m.m.

Gruppen_discussions_txt
Bild från webbläsare i mobiltelefonen när man klickat på knappen/länken ”Discussions”.

Bilderna är väldigt avlånga då gruppen består av många olika kategorier med ett antal forum i varje kategori. Observera att bildtexten är under varje bild. Kom också ihåg att det finns ett forum där du kan skriva om du inte vet i vilket forum din text bäst hör hemma.

Gruppen_webbläsare1_txt
Startsidan i gruppen från webbläsare på mobiltelefonen. Samtliga kategorier med alla forum i varje kategori synliga. Du kan klicka på varje kategori så kommer du till en sida med bara den kategorin och dess forum. Då ser du även hela kategoritexten även för kategorier med längre namn.
Gruppen_webbläsare2
Så här ser det i webbläsaren på mobiltelefonen om du klickar på kategorin ”Socialförsäkringsrätt…”.
Gruppen_Tapatalk_dark1_txt
Startsidan med alla kategorier och forum från mobilappen Tapatalk i ”dark mode”. Tapatalk kan faktiskt vara visuellt något sämre i vissa avseenden men är i stort mycket snabbare och enklare att läsa, skriva och använda med gruppen.
Gruppen_Tapatalk_light1
Startsidan med alla kategorier och forum från mobilappen Tapatalk i ”light mode”.
Gruppen_Tapatalk_light2
Kategorin ”Socialförsäkringsrätt…” i mobilappen Tapatalk.
Annonser

• Idéell hjälp avseende Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, försäkringsbolag, sjukvården. • Beskriva och diskutera de problem som finns, förslag på ändrade regler m.m. • Ett strukturerat och sökbart forumsystem där man kan få tips, råd, stöd och hjälp.

%d bloggare gillar detta: