Ändra användarnamn, profilfoto m.m.

Ändra profilbild och användarnamn från webbläsaren

Ändra profilbild och användarnamn för ditt huvudkonto på Tapatalk:

  1. Logga in på Tapatalk. Den sida du kommer till nu är själva startsidan där du kan se vilka grupper du är med i.
  2. Klicka på ditt användarnamn längst upp till höger på denna sida. Detta är användarnamnet för ditt huvudkonto på Tapatalk.
  3. På den sida du då kommer till kan du ta bort/ändra profilfoto, användarnamn och lite andra saker. Detta användarnamn för ditt huvudkonto tror jag det stod att du bara kunde ändra 3 gånger eller något sådant. I vår grupp (se nedan) kan du ändra användarnamn hur många gånger du vill (andra grupper på Tapatalk kan ha andra inställningar).

Ändra profilbild och användarnamn för vår grupp:
Kanske valde du att använda ditt huvudkonto för vår grupp. I så fall har du samma användarnamn i vår grupp som för ditt huvudkonto. Du kan dock, om du vill, enligt nedan ändra så du får ett annat användarnamn i denna gruppen än för ditt huvudkonto.

  1. Klicka uppe till höger på skärmen i webbläsaren när du är inloggad i vårt forum. Klicka på ditt användarnamn.
  2. Klicka sedan på ”Profile”.
  3. Klicka sedan på ”Edit profile”.
  4. Klicka sedan på länken ”Edit avatar”. Där kan du välja ny bild eller ta bort den gamla.
  5. Under ”Edit account settings” på samma sida som 4 ovan kan du även bland annat ändra ditt användarnamn om du skulle vilja det. Du kan som sagt ha olika användarnamn i olika grupper på Tapatalk.

Ändra profilbild och användarnamn från mobil-appen Tapatalk

Ändra profilbild och användarnamn för ditt huvudkonto på Tapatalk:

  1. Klicka (med fingret) på den lilla gubben uppe till höger när du är inloggad i gruppen med Tapatalk.
  2. Klicka på din profilbild som du då ser. Där kan du ändra eller ta bort nuvarande profilbild. OBS! Detta gäller ditt ”huvudkonto” på Tapatalk. Du kan sedan välja när du går med i varje grupp om du vill göra det med ditt huvudkonto eller om du vill skapa ett separat konto för gruppen du går med i (du behöver dock bara logga in med ditt huvudkonto en gång så kommer du åt alla grupper även om du har olika användarnamn i flera olika grupper). Så det är enkelt att ha flera olika användarnamn om du vill vara mera anonym i någon grupp osv.
  3. Vill du titta på och eventuellt ändra övriga inställningar för huvudkontot så går du ner en bit på samma sida som ditt foto. Där klickar du på ”Settings”.

Ändra profilbild och användarnamn för vår grupp:

  1. Vill du ändra profilbild och användarnamn för just en specifik grupp så klickar du på ikonen näst längst till vänster bland ikonerna högst upp på startsidan (den du kommer till när du startar Tapatalk varje gång. Där kan du sedan se de grupper du är med i.
  2. Klicka på den grupp du vill ändra för.
  3. Klicka sedan på de tre lodräta punkterna högst upp till höger på den sida du kommer till.
  4. Klicka på ”My Profile”. Där kan du sedan se om du har ett foto valt för din profil samt du kan även se vilket ditt användarnamn är för just denna gruppen.
  5. Klicka på bilden för att ta bort eller välja en ny. Det verkar som att du måste gå via webbläsaren för att andra användarnamn för en specifik grupp. Vi kan inte hitta någon inställning för det i Tapatalk-appen. Men kanske går det?

 

Annonser

• Idéell hjälp avseende Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, försäkringsbolag, sjukvården. • Beskriva och diskutera de problem som finns, förslag på ändrade regler m.m. • Ett strukturerat och sökbart forumsystem där man kan få tips, råd, stöd och hjälp.

%d bloggare gillar detta: